Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Παύλος Θεοδωρίδης – Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Σωματείων του Καζακστάν και της Κιργιζίας γιορτάζει τα 75τα του γενέθλια

Παύλος Θεοδωρίδης

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Σωματείων του Καζακστάν και της Κιργιζίας Παύλος Θεοδωρίδης στις 22 Ιανουαρίου γιορτάζει τα 75τα του γενέθλια. Το 2018 είναι σημαντική χρονιά και για τον ίδιο το Σύνδεσμο, που συμπληρώνει 25 χρόνια ζωής.  

Ο Παύλος Θεοδωρίδης ήταν ένας από τους πρωτεργάτες του ελληνικού κοινωνικού κινήματος στο Καζακστάν, στο οποίο παίζει ενεργό ρόλο έως τις μέρες μας. Το αποτέλεσμα αυτής της ακούραστης δουλειάς είναι η δημιουργία  των συνθηκών για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, των χορών και των παραδόσεων και η υλοποίηση των προγραμμάτων επίσκεψης των παιδιών, της νεολαίας και των ηλικιωμένων Ελλήνων του Καζακστάν και της Κιργιζίας στην Ελλάδα.

Ο Παύλος Θεοδωρίδης είναι φυσικός στο επάγγελμα και έχει αφιερώσει τα περισσότερα χρόνια της ζωής του στην εργασία στον τομέα ενέργειας στη Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία Καζακστάν και αργότερα στη νεοσύστατη Δημοκρατία του Καζακστάν. Ο συνταξιούχος Παύλος Θεοδωρίδης ακόμα και σήμερα είναι πρόεδρος και δραστήριο μέλος της ελληνικής κοινότητας στη χώρα, η οποία έγινε πατρίδα γι' αυτόν  και για τους συμπατριώτες του μετά την εξορία της δεκαετίας του 1940.

Παύλος Θεοδωρίδης είναι ενεργό μέλος της Συνέλευσης των λαών του Καζακστάν υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Καζακστάν και πολλές φορές τιμήθηκε με τα ανώτατα παράσημα και μετάλλια του κράτους. Ειδική θέση στην ελληνική του ψυχή έχει ένα από τα ανώτατα παράσημα της Ελλάδας – Αργυρός Σταυρός του Τάγματος του Φοίνικος.

Χρόνια πολλά στον Παύλο Θεοδωρίδη με υγεία και επιτυχίες στις δραστηριότητες των ελληνικών κοινοτήτων του Καζακστάν και της Κιργιζίας!


Ρεπορτάζ – Βασίλης Τσενκελίδης, Αθήνα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου