Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Η ποντιακή διάλεκτος θα διδάσκεται στο Πανεπιστήμιο Θράκης




Όπως δήλωσε στο PontosHistory.Gr o Αναπληρωτής Καθηγητης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Ηλίας Πετρόπουλος: «Η ποντιακή διάλεκτος από το Ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 θα διδάσκεται στο Πανεπιστήμιο Θράκης»

Στη Συνέλευση των Καθηγητών του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δ.Π.Θ. (Κομοτηνή, Θράκη) επικυρώθηκε η απόφαση για την εισαγωγή από το νέο Ακαδημαϊκό Πρόγραμμα Σπουδών 2018-2019 ενός νέου μαθήματος με τίτλο Εκμάθηση «Εκμάθηση της Ποντιακής διαλέκτου Ι & ΙΙ» στο χειμερινό εξάμηνο (Γ΄) και στο εαρινό εξάμηνο (Δ΄) με επόπτη καθηγητή τον Ηλία Κ. Πετρόπουλο.

Η πρόταση κατατέθηκε από το Σύλλογο Φοιτητών σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ποντίων Εκπαιδευτικών.

Ο Ηλίας Πετρόπουλος κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη της Θράκης. Γεννήθηκε σε ποντιακή οικογένεια με βαθιές εθνικές ρίζες. Τον χαρακτηρίζει ιδιαίτερη ευαισθησία σε ό,τι έχει σχέση με την ποντιακή ιστορία και τον πολιτισμό. Ο Ηλίας Πετρόπουλος κατέχει την ποντιακή διάλεκτο και παίζει ποντιακή λύρα. Ο ίδιος πιστεύει  πως  η διδασκαλία της ποντιακής διαλέκτου θα ανοίξει νέους ορίζοντες και για τη μελέτη της και θα βοηθήσει στη διατήρησή της.  

«Το Τμήμα μας είναι το κατ' εξοχήν και καθ' ύλην αρμόδιο Ακαδημαϊκό Ίδρυμα της χώρας μας για την διδασκαλία της ποντιακής διαλέκτου διότι τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην ευρύτερη λεκάνη του Ευξείνου Πόντου», δηλώνει ο Καθηγητής.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Τσενκελίδης (PontosHistory.Gr)
Στη φωτογραφία: Ηλίας Πετρόπουλος (φωτο: Άρης Ρουπίνας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου