Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

Οι Έλληνες και οι Φιλέλληνες της Μόσχας και των ΗΠΑ – μαζί για ένα φιλανθρωπικό σκοπό στην Ελλάδα




Ρεπορτάζ – Βασίλης Τσενκελίδης*

Οι Έλληνες και οι Φιλέλληνες της Μόσχας και των ΗΠΑ συνεργάστηκαν για να βοηθήσουν τα παιδιά του Λύρειου Παιδικού Ιδρύματος στην Αττική. 

Οι εγκαταστάσεις της Μονής της Αγίας Τριάδας, του Ορφανοτροφείου και του Γηροκομείου κάηκαν κατά τη διάρκεια των φονικών πυρκαγιών το Καλοκαίρι του 2018. Έμεινε απείραχτη από τη φωτιά μόνο η εκκλησία του μοναστηριού.


Μια συμβολική μέρα, την παραμονή των Χριστουγέννων, στις 24 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 11:00, στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού έγινε η επίσημη τελετή παράδοσης του mini bus για τις ανάγκες των παιδιών του Ορφανοτροφείου. 


Ο Σύλλογος Ελλήνων Μόσχας μαζί με τους Έλληνες των ΗΠΑ και το ίδρυμα Critical Relief for Children κατάφεραν να μαζέψουν το απαιτούμενο πόσο για την αγορά του. 


Η παράδοση του  mini bus έγινε παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου.


Το Σύλλογο Ελλήνων της Μόσχας αντιπροσώπευαν τα μέλη της Λέσχης Ελλήνων επιχειρηματιών της Μόσχας "ΣΥΝΕΡΓΙΑ" Ανδρέας Ηλιόπουλος, Ηρακλής Ασλανίδης, Θεόδωρος Καραφουλίδης και η Διευθυντήρια του Συλλόγου Ίννα Σέφφ. 


Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων της Μόσχας από το 2016 είναι ο διακεκριμένος  οφθαλμίατρος, διδάκτωρ ιατρικών επιστημών Χρήστος Ταχτσίσης. Την αμερικανική πλευρά αντιπροσώπευε ο Μιχάλης Μπούσαλης.


Τα παιδιά του Ιδρύματος είπαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων στον Μητροπολίτη, τις μοναχές και τους επισκέπτες από τη Ρωσία και τις ΗΠΑ και έλαβαν τα αναμνηστικά δώρα από τους ευεργέτες τους και τη Μητρόπολη.


Το Λύρειο Ίδρυμα

Το Λύρειο Ίδρυμα ιδρύθηκε το 1967 από μοναχές της Μονής Αγίας Τριάδος στο Μάτι της Αττικής με δωρεά του καπετάνιου Μάρκου Λύρα. 


Σκοπός του ιδρύματος είναι η παροχή δωρεάν ιατρικής φροντίδας και εκπαίδευσης, η αγωγή και η φροντίδα των ορφανών και των άπορων παιδιών. Στο χώρο της Μονής λειτουργεί και το Γηροκομείο.

*Ρεπορτάζ και φωτογραφίες: Βασίλης Τσενκελίδης, Αθήνα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου