Δευτέρα, 2 Απριλίου 2018

«Hellenic Youth in Action» στην Αθήνα: Τι ψηφίστηκε στο Φόρουμ...Το Ψήφισμα του Φόρουμ των απανταχού νέων Ελλήνων
«Hellenic Youth in Action»
(Ενδεικτικά σας παραθέτουμε ορισμένα από τα σημαντικά σημεία του Ψηφίσματος)
1.04.2018, Αθήνα

 Εμείς, οι 350 νεολαίοι απόδημοι Έλληνες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι συμμετέχουμε στο Φόρουμ «Hellenic Youth in Action», που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από την 31η Μαρτίου έως την 1η Απριλίου, δηλώνουμε ότι θα παραμείνουμε πιστοί στις αρχές και αξίες των προγόνων μας, ως άξιοι συνεχιστές του ελληνικού πολιτισμού. Για μας ο ελληνικός πολιτισμός και η Ορθοδοξία αποτελούν τις πηγές ύπαρξης και επιβίωσής μας. Εμείς οι 350 Έλληνες νέοι από όλο τον κόσμο ενώσαμε τις δυνάμεις μας για να δείξουμε την ισχύ της ελληνικής νεολαίας εν τη ενώσει και για να ενισχύσουμε περαιτέρω τη σχέση μας με την ιστορική μας πατρίδα.
 Θεωρούμε ότι:
 • ·         Στη δύσκολη περίοδο που διανύει η Πατρίδα μας, σε όλα τα επίπεδα, είναι αναγκαία όσο ποτέ η σύσφιξη των σχέσεών της με τον Απόδημο Ελληνισμό και την Απόδημη Νεολαία.
 • ·         Η Ελληνική Γλώσσα και ο Πολιτισμός αποτελούν θεμέλια της ύπαρξής μας, δηλωτικό της εθνικής μας ταυτότητας.


 • ·         Ο ρόλος της Εκκλησίας μας παραμένει καίριος στη διαμόρφωση της Εθνικής μας συνείδησης. Η Ορθόδοξη Πίστη αποτελεί διαχρονικά στήριγμα του Ελληνισμού.

Δεσμευόμαστε:
 •        Να συνεχίσουμε την προσπάθεια για το συντονισμό των δράσεών μας σε όλα τα επίπεδα με στόχο να παρέχουμε τη μέγιστη δυνατή στήριξη στην Πατρίδα μας στις δύσκολες ώρες που περνάει με την οικονομική κρίση.


 •    Να συνεχίσουμε συντονισμένα, άοκνα τον αγώνα για την υποστήριξη των Εθνικών Δικαιωμάτων του Ελληνισμού:
  • Για να διατρανώσουμε την ιστορική αλήθεια για τη Μακεδονία μας.
  • Για να στηρίξουμε τις προσπάθειες της ελληνικής Πολιτείας για την απελευθέρωση των δύο νέων στρατιωτικών που κρατούνται από τις τουρκικές Αρχές.
  • Για να υπενθυμίσουμε την Τουρκική Κατοχή στην Κύπρο και να υπερασπίσουμε τα δίκαια του Ελληνισμού στη μαρτυρική Μεγαλόνησο.
  • Για την Ιστορική Δικαίωση των προγόνων μας που υπέστησαν στην περιοχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
  • Για την δικαίωση της ιστορίας και του Πανανθρώπινου Πολιτισμού με την επιστροφή των Μαρμάρων - Γλυπτών του Παρθενώνα.
  • Να συνεχίσουμε να υπηρετούμε τα Πανανθρώπινα Ιδανικά που πρεσβεύει ο Ελληνικός Πολιτισμός. Να προβάλλουμε και να αναδεικνύουμε την Ελλάδα μας, την Ιστορία και τον Πολιτισμό της.
  • Να διατηρήσουμε την Ορθόδοξη Πίστη μας ως μέλη της Εκκλησίας μας. Ορθοδοξία σημαίνει Ελλάδα.
Ζητάμε:

Από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, την Κυβέρνηση, την Αντιπολίτευση και όλα τα πολιτικά κόμματα, από όλους τους θεσμούς και σε όλα τα επίπεδα την εμπιστοσύνη, την ανιδιοτελή στήριξη και συνεργασία τους.
Την ανάπτυξη δομών ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης, όπου υπάρχει Ελληνισμός. Ζητάμε την σύμπνοια και ΕΝΟΤΗΤΑ για τα Εθνικά Θέματα των Ελλήνων όπου Γης.

Αποφασίζουμε:

 • ·         Να ζητήσουμε από την κυβέρνηση και τη Βουλή των Ελλήνων να εφαρμοστεί το Άρθρο 108Β του Συντάγματος για την ενεργοποίηση του ΣΑΕ, στο οποίο ενεργό ρόλο θα παίζει το Δίκτυο Νεολαίας. Να συσταθεί η συντονιστική επιτροπή για την οργάνωση του Παγκόσμιου Συνεδρίου Ελληνικής Νεολαίας της Διασποράς.


 • ·         Να προγραμματιστούν κοινές εκδηλώσεις για την προώθηση της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνοφωνίας, που γιορτάζεται στις 9 Φεβρουαρίου. Το έτος 2019 να οριστεί ως έτος εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας στη Διασπορά με το σύνθημα «Μιλήστε Ελληνικά».


 • ·         Να ερευνηθούν οι δυνατότητες των διαφόρων παγκόσμιων ιδρυμάτων/οργανισμών για τη χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων των ομογενειακών οργανώσεων νεολαίας και την υλοποίηση προγραμμάτων.


 • ·         Να αποσταλεί το Ψήφισμα της εκστρατείας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα #bringthemarbleshome στο Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου και το Βρετανικό Μουσείο και να  δημιουργηθεί το ηλεκτρονικό διάβημα για τη συγκέντρωση υπογραφών.


 • ·         Να προτείνουμε στο ελληνικό κράτος να ενισχύσει την πολιτική του ως προς τη νεολαία λόγω των μεγάλων ποσοστών ανεργίας, έλλειψης κοινωνικών παροχών και ασφαλίσεων, που έχει ως αποτέλεσμα την φυγή του επιστημονικού δυναμικού στο εξωτερικό.


 • ·         Να δημιουργηθεί ομάδα lobbying/advocating, η οποία θα είναι συνδετικός κρίκος μεταξύ μεγάλων προσωπικοτήτων του εξωτερικού για τη δημιουργία ωφέλιμων προγραμμάτων στην Ελλάδα.


 • ·         Να καθιερωθεί Ημέρα Ελληνικής Διασποράς, όπου θα βραβεύονται άτομα με σημαντική προσφορά σε θέματα που αφορούν την ελληνική διασπορά.


 • ·         Να προχωρήσει και να ψηφιστεί η επιστολική ψήφος των απόδημων Ελλήνων (άρθρο 51 του Συντάγματος) για το εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Επείλογος
Απευθυνόμαστε στη νεολαία του απανταχού Ελληνισμού, σε όλες τις Ομοσπονδίες και τα σωματεία και τους καλούμε όλους να συμπορευτούμε: 
Πιστεύουμε στη ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ, ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ που το εγγυόμαστε ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, με τον ΑΓΩΝΑ και τα ΕΡΓΑ ΜΑΣ.
Πιστεύουμε στο μέλλον και την προοπτική γιατί απλά ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

Θα τα καταφέρουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου