Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Η Παναγία Σουμελά του Πόντου θα λειτουργήσει και πάλι

Η Μονή της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα (φωτ: Βασίλης Τσενκελίδης)

Η Παναγία Σουμελά θα λειτουργήσει και πάλι ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο καθώς ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε το «πράσινο φως» ώστε να ανοίξει η ιστορική μονή της Τραπεζούντας σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος. Έπειτα από δυο χρόνια διακοπής της λειτουργίας της, οι πιστοί θα έχουν και πάλι την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία στο ιερό μοναστήρι την ημέρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, καθώς η τελευταία Λειτουργία που τελέστηκε ήταν τον Αύγουστο 2015 προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη.
Η απόφαση αυτή έγινε γνωστή έπειτα από τη συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Προεδρικό Μέγαρο της Άγκυρας που έλαβε χώρα στις 25 Απριλίου. Η συνάντηση διεξήχθη σε εξαιρετικά καλό κλίμα, παρουσία και του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Τούρκος Πρόεδρος κάλεσε στην αίθουσα τον διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης των Βακουφίων Αντνάν Ερτέμ και του έδωσε οδηγίες για το χειρισμό των θεμάτων της αρμοδιότητάς του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου