Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Ιβάν Σαββίδης: ευχές στον διακεκριμένο συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη για τα 92α γενέθλιά του




Ιβάν Σαββίδης: «Μαέστρο, αυτή την εορταστική μέρα με όλη μου την καρδιά σας εύχομαι υγεία, ευθυμία, ανεξάντλητη ενέργεια και έμπνευση για την κατάκτηση νέων δημιουργικών υψών!»
Ευχές του Προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας στον διακεκριμένο συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη για τα 92α γενέθλιά του
Εκ μέρους των Ελλήνων των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ και εμού προσωπικά λάβετε τις πιο θερμές ευχές για την ημέρα των γενεθλίων σας.

Είστε η περηφάνια και η τιμή του λαού μας. Είστε μία προσωπικότητα που αντιπροσωπεύει μία ολόκληρη εποχή της ελληνικής ιστορίας. Η πνευματική δύναμη, η πίστη και η αφοσίωσή σας στα ιδανικά του ανθρωπισμού, της ελευθερίας και της Δημοκρατίας διεγείρουν ειλικρινή θαυμασμό.
Η δημιουργική ευφυΐα σας σκληραγωγήθηκε από την ίδια τη ζωή, πλούσια σε δοκιμασίες και κακουχίες, επιτεύγματα και υπερβάσεις, χαρές και νίκες.
Σήμερα το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη είναι ένα αληθινό ελληνικό σύμβολο, που έχει κερδίσει την αναγνώριση που του αξίζει σε όλο τον κόσμο. Χωρίς υπερβολή θα τονίσω ότι στη Ρωσία θεωρείστε ένας από τους πιο διάσημους ξένους συνθέτες. Επίσης, δεν γίνεται να υπερεκτιμηθεί η συμβολή σας στην ανάπτυξη των ρωσο-ελληνικών πολιτιστικών σχέσεων.
Μαέστρο, αυτή την εορταστική μέρα με όλη μου την καρδιά σας εύχομαι υγεία, ευθυμία, ανεξάντλητη ενέργεια και έμπνευση για την κατάκτηση νέων δημιουργικών υψών!
Με βαθύ σεβασμό,
ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας
Ιβάν Σαββίδης

Πηγή: www.rusgreek.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου